Diensten

Datavernietiging

Volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn bedrijven wettelijk verplicht om vertrouwelijke gegevens te beschermen. Toch komt het helaas nog voor dat gevoelige informatie op straat komt te liggen. De oorzaak is vaak dat oude IT-apparatuur wordt weggegeven of als normaal afval wordt afgevoerd.
Om te voorkomen dat dit met uw gevoelige data gebeurt, kunt u gebruikmaken van onze datavernietiging op locatie. Naast het fysiek vernietigen van de harde schijf met behulp van onze speciale hydraulische schaar, voeren wij direct al uw oude IT-apparatuur, elektronica en andere overbodige materialen af.

Datavernietiging bij u op locatie
WD Trading is gespecialiseerd in de verwerking en vernietiging van IT-apparatuur en daarop opgeslagen data. Informatiedragers maken wij met behulp van speciale apparatuur definitief onbruikbaar, zo blijft uw gevoelige data optimaal beveiligd.
Alle harde schijven (harddisks) of andere datadragers worden vernietigd en geregistreerd aan de hand van het serienummer. Na afloop ontvangt u van ons als bewijs een rapportage met daarop het aantal vernietigde harde schijven en de bijbehorende serienummers. Met onze professioneel uitgeruste bedrijfswagen kunnen wij dit bij u op locatie uitvoeren, het proces kunt u met eigen ogen volgen.

Recyclen IT-apparatuur
Na het ophalen en het vernietigen van uw data, verwerken wij uw oude IT-apparatuur in onze loods in Krimpen aan den IJssel. Hier wordt de apparatuur door onze vakkundige medewerkers gescheiden. Herbruikbare onderdelen gaan het recyclingproces in, overtollig materiaal wordt duurzaam vernietigd en afgevoerd.
Voor grote partijen IT-apparatuur en oude elektronica kunt u vaak een vergoeding krijgen. De opbrengsten hiervan kunnen wij eventueel direct verrekenen met de kosten voor het vernietigen van de datadragers. Voor de vernietiging hanteren wij scherpe tarieven.

Onder IT/ICT-apparatuur vallen: printers, printplaten, harde schijven, voedingen, computers, laptops, kabels, muizen, toetsenborden enz.
Voorbeelden van datadragers zijn: mobiele telefoons, usb-sticks, memory cards, sd-kaarten, harde schijven, ssd-drives (solid state drive), fotocamera’s enz.
De categorie elektronica bevat: telefoons, speakers, radio’s, dvd-spelers, beamers enz. Wist u trouwens dat in uw printer ook vaak een harde schijf zit waar gevoelige data op kan staan?

Wilt u een aanbieding op maat ontvangen? Neem direct contact met ons op.

Onze diensten